Over ons

Waarom?

Private lease is populair! (groei cijfers) Maar ook nieuw en daardoor nog onbekend terrein. Commerciële partijen overheersen de zoekresultaten in Google met gelikte websites waardoor onafhankelijke informatie ver te zoeken is. Ook nieuwssites laten zich tot nu toe louter positief uit. Mogelijk beïnvloed door advertentiebelangen. Hoogste tijd dus voor een beetje tegengas! Want private lease kent wel degelijk voordelen en nadelen. Met deze site hopen we jou een eventuele toekomstige kater van een private lease aanbieding te besparen.

Wie

De site PrivateLeaseTop5.nl is in 2017 / 2018 ontwikkeld door Tjeerd Korenstra die hem ook nog steeds beheert. Hij is een online marketing professional met ruim 18 jaar werkervaring op het gebied van e-commerce en webcontent. “…Door mijn werkervaring ben ik in staat om versneld door alle mooie marketing bubbels heen te prikken. In 2016 raakte ik geïntrigeerd door de opkomst van Private lease. Ik schrok van rare voorwaarden die in mijn ogen wel erg klantonvriendelijk en dus onwenselijk waren…”
Een van mijn eerdere werkgevers was de vergelijkingssite Independer, een website die tot doel heeft om de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. Aangezien Independer nog geen werk maakt van het verbeteren van de private lease branche, heb ik besloten om zelf de handschoen op te pakken. Eerst door op een ander blog een aantal informatieve artikelen te schrijven (allen zijn nu op deze site opgenomen), zie de diverse links op deze pagina. En anno 2019 ook door de diverse aanbiedingen helder inzichtelijk naast elkaar te zetten, waar mogelijk voorzien van de bijbehorende plus- en minpunten…”

Wat?

Private Lease Top 5 is een Onafhankelijke vergelijkingssite vol nuttige info over private lease. Gemaakt voor en door consumenten. Om jou zo goed mogelijk op weg te helpen door de private lease jungle. In korte artikelen zetten we uiteen wat Private lease is. Wat de belangrijkste voor-  en nadelen zijn bijvoorbeeld. En waar je op moet letten als je aanbiedingen bekijkt en vergelijkt middels onze uitgebreide checklist private lease.

De zogenaamde kleine lettertjes hebben we vast voor je uitvergroot. Je weet wel, algemene voorwaarden, dat zijn die lappen ingewikkelde juridische tekst welke we doorgaans pas lezen als het al te laat is. In de nabije toekomst willen we ook nog onafhankelijke reviews aan de site toevoegen van echte consumenten. En heel graag ontvangen we ook jouw vragen / kanttekeningen / suggesties onder de diverse artikelen om de content zo goed en helder mogelijk te krijgen. Help je mee?

“…Samen helpen we elkaar op een makkelijke en verantwoorde manier de voor jou beste private lease deal te vinden...”

Hoe

PrivateLeaseTop5.nl toont zoals de naam doet vermoeden de (5+) populairste modellen. Daarbij maken we het jou makkelijk omdat je per type auto in één oogopslag ziet uit welke verschillende deals je kunt kiezen. Voorbeeld: als je op zoek bent naar een kleine stadsauto als de Fiat 500 vind je op deze site meerdere aanbiedingen van de Fiat 500 in één helder overzicht.

Zo kun jij makkelijker en met een gerust hart de auto kiezen die echt bij jou past.


Belangrijk:
 Alle getoonde aanbiedingen zijn  makkelijk vergelijkbaar gemaakt door de prijs te standaardiseren op een drie jarig contract (36 maanden) met een kilometerbundel van 15.000 km per jaar. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Dit hebben we ons inziens zo duidelijk mogelijk vermeld.

De werkelijke contractsprijzen zullen afwijken op basis van de door jou gekozen looptijd, de kilometerbundel, schade vrije jaren, opties en extra’s die jij zelf toevoegt tijdens het samenstellen van je contract. Dit is ook direct de reden dat je op de site van de aanbieder zelf – in eerste instantie – veelal een lagere vanaf prijs ziet. Die is namelijk meestal gebaseerd op het hoogste aantal maanden en schade vrije jaren en het minste aantal kilometers. Wat dus niet voor alle consumenten haalbaar is.
Maar zodra je op die sites gaat spelen met looptijd, kilometerbundels en opties zie je de prijs al rap omhoog schieten.

Om het je nog makkelijker te maken hebben we per auto meteen al de belangrijkste kenmerken per deal weergegeven. En dat van zowel de auto als het contract. Denk aan: type brandstof, het aantal deuren, maar ook of de aanbieder is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, of hij je registreert bij het BKR (toekomstige Huizenkopers opgelet! Lees ook het artikel de alternatieven van private lease), en of en hoe (snel en tegen welke kosten) je tussentijds nog van het contract af kunt komen. Mocht dit onverhoopt nodig zijn.

Tip 1! Het wel of niet tussentijds kunnen opzeggen en de prijs hiervan is bij private lease echt een niet te onderschatten ding! Zie het artikel: tussentijds van je private lease contract af.

Tip 2! Bekijk anno 2023 het ruime aanbod van private lease occasions.