Met name na de economische crisis die begon in 2008 werd auto private lease een keuze die steeds meer mensen maakten. Er was minder geld beschikbaar om een nieuwe auto te kopen, of mensen wilden het simpelweg achter de hand houden voor onvoorziene uitgaven. Bij aanschaf van een gebruikte auto loop je risico op onverwachte onderhouds- of reparatiekosten. Vermijd je die liever? Dan is private lease een prima alternatief. Je hebt dan de beschikking over een nieuwe auto en de kosten voor onderhoud en reparaties zijn in de leaseprijs inbegrepen. Ook fabrikanten en dealers zien dat in, want steeds meer garages bieden de mogelijkheid om een auto te leasen in plaats van kopen.

De voordelen van auto private lease in het kort

Het grootste voordeel van auto private lease is dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn. Je betaalt alleen nog de brandstof apart, maar alle andere kosten zitten in de leaseprijs. Dus geen onverwachte rekeningen meer van de garage en ook de kosten voor verzekering en wegenbelasting hoef je niet apart te betalen. Dit is voor veel mensen een belangrijk argument om voor lease te kiezen. Een leasecontract loopt meestal voor twee tot vier jaar, hoewel er tegenwoordig ook leaseconstructies zijn waarbij je zelfs al na 1 jaar het contract kunt beëindigen zonder extra kosten. Je weet dus waar je financieel aan toe bent en dat is voor een grote groep autobezitters een belangrijk voordeel. Je kunt immers vooraf berekenen of je de kosten van het leasecontract wel of niet kunt betalen. Lees meer over de voor- en nadelen van het prive leasen van een auto.

Ruim aanbod in private lease

Er is tegenwoordig een zeer ruim aanbod in auto private lease. Vrijwel ieder merk en type auto kun je zowel kopen als leasen. Als je besluit dat je wilt gaan leasen dan kun je bij diverse aanbieders prijzen vergelijken. Soms is er een speciale actie waar je van kunt profiteren. Het leasecontract kan dan flink

goedkoper uitvallen en wellicht kun je daardoor voor een wat luxer type van het merk van je keuze gaan. Goed vergelijken van leaseprijzen loont vrijwel altijd de moeite.