Ben je al bekend met het bestaan van zoiets als een auto verkoopservice? Nee, dan leggen we hier op deze pagina wat dat is.

Wanneer je besluit om je oude auto te vervangen voor een nieuw exemplaar via private lease, moet je mogelijk nog wel van je oude auto af.  Hiervoor zijn grofweg drie verschillende mogelijkheden.

1. De hoogste opbrengst krijg je zeer waarschijnlijk door hem zelf aan een andere particulier te verkopen via Marktplaats Auto.

2. Bij sommige aanbieders van privé lease kun je ook je auto inruilen. Dan wordt de waarde verrekend met de te betalen borg of leasetermijnen. Vraag uitdrukkelijk naar de mogelijkheden wanneer u offertes opvraagt.

3. Maar er zijn ook verschillende dienstverleners die je de hoogste opbrengst beloven zonder veel gedoe. Zij taxeren je auto met behulp van een paar vragen en foto’s en verkopen je auto door aan de hoogste bieder. Zo’n bedrijf noem je een auto verkoopservice. Zodra je akkoord bent met de prijs komen zij je auto ophalen (of je moet hem naar hun locatie brengen), en dan ontvang jij je geld en het overschrijvingsbewijs. Een dergelijke service voorkomt dat je eindeloos moet bellen, mailen, en (onder)handelen met onbekenden die bij jou aan de deur komen. Meestal zet een auto verkoopservice je oude auto op een gesloten veilingsite waarop dealers uit binnen- en buitenland zijn aangesloten. Deze gaan tegen elkaar op bieden om zo voor jou een goede prijs tot stand te kunnen laten komen.  Het bekendste voorbeeld hiervan is ikwilvanmijnautoaf.nl.