Een auto huren in plaats van private leasen

Een auto huren kan natuurlijk ook. Als je slechts een paar dagen per maand of jaar een auto nodig hebt is huren voor jou het overwegen waard. Voor de vaste kosten die kleven aan het bezit van een auto: wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoudskosten, pechhulp abonnement, parkeerkosten ( en in geval van een lening ook nog eens rente) kun je vaak ook al meerdere dagen een auto huren.
De genoemde vaste lasten zitten uiteraard ook versleuteld in een private lease offerte.
De vaste lasten van een auto in eigendom liggen al snel boven de EUR 300 p/m voor een kleine auto. Terwijl je een auto al kunt huren voor een paar tientjes per dag.

De tarieven voor het huren zijn bij af en toe gebruik helemaal zo slecht niet door de concurrentie die er inmiddels is tussen autoverhuurbedrijven. Bovendien kun je per keer de auto huren die het beste past bij dat moment. Dat kan de ene keer een kleine stadsauto zijn, de andere keer een bestelbusje of bij mooi weer een leuke cabrio om mee naar het strand te rijden.

Via de vergelijkingssite happycar.nl kun je heel snel een prijsvergelijking maken tussen 9 bekende autoverhuurbedrijven. Dat kan op plaats en type auto zodat je meteen een goed beeld krijgt of je een schappelijk tarief betaald.
Een alternatief is de site huren.nl die ook een aparte autohuur sectie heeft.

Maar het loont ook zeker om lokaal even te googelen op ‘goedkoop auto huren +  <plaatsnaam>.

Een paar voorbeelden:
Bij de 75 locaties van Bo-rent huur je al een kleine Toyota Aygo met reclame stickers voor EUR 17,55 per dag (EUR 14,50 excl. btw) met 100 vrije kilometers.  Een iets grotere Toyota Yaris huur je daar voor EUR 30,25 per dag (EUR 25 excl. btw).

Bij de vestigingen van Autoradam (Almere en Amsterdam) huur je al een Opel Karl voor EUR 15,13 per dag incl. btw (EUR 12,50 excl. btw). In andere plaatsen en steden zijn er vast ook dergelijke voordelige aanbieders.

< Terug naar Alternatieven voor private lease