Sinds februari 2016 is in Nederland het  Keurmerk Private Lease actief. Dit Keurmerk is opgericht door de autobranche zelf en moet consumenten beschermen tegen ‘negatieve uitwassen’ en zorgen voor een duidelijk en betrouwbaar product, aldus vertegenwoordigers van het keurmerk. Dit doet het keurmerk private lease door middel van het aanbieden van heldere uniforme voorwaarden door de aangesloten partijen. En een bescherming tegen te hoge maandlasten. Die voorwaarden (pdf-file) zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Het keurmerk heeft overigens geen invloed op de lease tarieven van de deelnemende partijen, maar dus wel op de voorwaarden. Het staat deelnemers vrij om nog betere voorwaarden te hanteren dan de standaard voorwaarden van het keurmerk. Onder de deelnemers bevinden zich onder andere Direct lease,  Alphabet lease en Leaseplan. De 40 deelnemers (anno juli 2017) zijn te herkennen aan het blauwe logo zoals op deze pagina afgebeeld.

Deelnemende private lease maatschappijen mét Keurmerk Private Lease (stand juli 2017)

In totaal zijn er 40 maatschappijen aangesloten bij het keurmerk (stand juli 2017). Bekijk de actuele lijst met alle aangesloten lease maatschappijen

Overzicht private lease aanbieders zonder keurmerk

Niet alle bekende en minder bekende private lease aanbieders hebben zich al aangesloten bij het keurmerk. Dit kan om verschillende redenen zijn. Enkele voorbeelden van niet bij het keurmerk aangesloten private lease maatschappijen zijn: