Private lease groeicijfers contracten

Update 19 februari 2019 – Private lease groeide in 2019 nog steeds als kool. Groeide het aantal private lease auto’s op de Nederlandse wegen in 2018 al van ruim 100.000 naar 150.000 contracten. Een jaar later (eind 2019) stond de teller al weer op ruim 188.000 contracten – aldus de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Ter vergelijk: eind 2015 waren dit er slechts 36.000 en eind 2013 zelfs nog maar 8.500… Het groeipercentage neemt wel jaarlijks af, maar een plus van 25,6% is natuurlijk nog steeds een forse groei. De VNA heeft geen details bekend gemaakt over hoeveel oudere contracten afliepen of zijn verlengd. Het werkelijk aantal getekende nieuwe contracten zal ongetwijfeld hoger zijn dan de hieronder genoemde 38.000 doordat contracten uit de periode 2014 t/m 2018 afliepen.

groeicijfers aantal private lease contracten
cijfers private lease contracten

 

 

De voordelen van private lease in het kort

Het grootste voordeel van een private lease contract is dat je vooraf weet wat de kosten zijn. Je betaalt alleen nog de brandstof, parkeergeld en boetes apart. Alle andere kosten/diensten zitten al in de leaseprijs. Dus geen onverwachte rekeningen meer van de garage en ook de kosten voor verzekering en wegenbelasting hoef je niet apart te betalen.
De voorspelbaarheid van de kosten is voor veel mensen een belangrijk argument om voor private lease te kiezen. Net als dat je je spaargeld niet hoeft aan te spreken om in een nieuwere / schonere / zuinigere auto te kunnen rijden.
Een leasecontract loopt meestal voor twee tot vijf jaar, hoewel er tegenwoordig ook leaseconstructies zijn waarbij je zelfs al na 1 jaar of tussentijds het contract kunt beëindigen. Aan het beëindigen van een private lease contract zijn doorgaans wel hoge kosten en strenge voorwaarden verbonden. Let hier dus erg goed op! Bij alle aanbiedingen op deze site hebben we de kleine lettertjes rondom het beëindigen van een contract al voor je uitvergroot. Je weet dus waar je financieel aan toe bent en dat is voor een grote groep autobezitters een belangrijk voordeel. Je kunt immers vooraf berekenen of je de kosten van het leasecontract wel of niet kunt betalen. Lees meer over de voor- en nadelen van het privé leasen van een auto.

Ruim aanbod in private lease

Er is tegenwoordig een zeer ruim aanbod in auto private lease. Vrijwel ieder merk en type auto kun je zowel kopen als leasen. Als je besluit dat je wilt gaan leasen dan kun je bij diverse aanbieders prijzen vergelijken. Goed vergelijken van leaseprijzen en vooral de voorwaarden loont vrijwel altijd de moeite. Daarom hebben we deze site opgezet voor je. Alle getoonde prijzen van de getoonde aanbiedingen zijn op basis van een contractsduur van 36 maanden (3 jaar) en 15.000 km per jaar.