Private lease groeit in Nederland als kool. Het aantal private lease auto’s op de Nederlandse wegen groeide in 2018 van ruim 100.000 stuks eind 2017 naar 150.000 contracten eind 2018. Ter vergelijk: eind 2015 waren dit er 36.000 en eind 2013 nog maar 8.500.

grafiek groei private lease contracten
grafiek groei private lease contracten

 

tabel groei private lease contracten
tabel groei private lease contracten

 

De voordelen van private lease in het kort

Het grootste voordeel van een private lease contract is dat je vooraf weet wat de kosten zijn. Je betaalt alleen nog de brandstof, parkeergeld en boetes apart. Alle andere kosten/diensten zitten al in de leaseprijs. Dus geen onverwachte rekeningen meer van de garage en ook de kosten voor verzekering en wegenbelasting hoef je niet apart te betalen.
De voorspelbaarheid van de kosten is voor veel mensen een belangrijk argument om voor private lease te kiezen. Net als dat je je spaargeld niet hoeft aan te spreken om in een nieuwere / schonere / zuinigere auto te kunnen rijden.
Een leasecontract loopt meestal voor twee tot vijf jaar, hoewel er tegenwoordig ook leaseconstructies zijn waarbij je zelfs al na 1 jaar of tussentijds het contract kunt beëindigen. Aan het beëindigen van een private lease contract zijn doorgaans wel hoge kosten en strenge voorwaarden verbonden. Let hier dus erg goed op! Bij alle aanbiedingen op deze site hebben we de kleine lettertjes rondom het beëindigen van een contract al voor je uitvergroot. Je weet dus waar je financieel aan toe bent en dat is voor een grote groep autobezitters een belangrijk voordeel. Je kunt immers vooraf berekenen of je de kosten van het leasecontract wel of niet kunt betalen. Lees meer over de voor- en nadelen van het privé leasen van een auto.

Ruim aanbod in private lease

Er is tegenwoordig een zeer ruim aanbod in auto private lease. Vrijwel ieder merk en type auto kun je zowel kopen als leasen. Als je besluit dat je wilt gaan leasen dan kun je bij diverse aanbieders prijzen vergelijken. Goed vergelijken van leaseprijzen en vooral de voorwaarden loont vrijwel altijd de moeite. Daarom hebben we deze site opgezet voor je. Alle getoonde prijzen van de getoonde aanbiedingen zijn op basis van een contractsduur van 36 maanden (3 jaar) en 15.000 km per jaar.