Met private lease kun je als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe auto rijden zonder dat deze van jou is of wordt. Je huurt de nieuwe auto feitelijk voor een langere periode die varieert tussen de 12 en 60 maanden. Waarbij er altijd een restrictie is in het aantal kilometers. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals: wegenbelasting (MRB) , allriskverzekering, pechhulp, reparatie en afschrijving.

 

Niet inbegrepen in de vaste maandelijkse kosten zijn de brandstof, de wasstraat, eventuele verkeersboetes en – bij schade – een eigen risico.

 

Anders dan bij een lease auto van de zaak betaal je bij private lease geen fiscale bijtelling.

 

Aan het eind van het leasecontract lever je de auto weer in en worden de gereden kilometers en niet-acceptabele schades verrekend. En met het woord contract komen we meteen bij een belangrijk punt terecht.

 

Een private lease contract tekenen is het aangaan van een financiële verplichting voor een langere tijd van één tot enkele jaren. Bedenk je dus van te voren heel goed of je die financiële verplichting wel echt kunt en wilt aangaan. Want aan het tussentijds ontbinden zijn kosten verbonden. Die bijvoorbeeld bij baanverlies of ziekte niet of moeilijk zijn op te brengen. Bovendien heb je aan het einde van het contract ook geen auto meer tot je beschikking