private lease occasionWaarom een nieuwe auto of occasion kopen als je ook een private lease occasion kunt rijden? Met de stormachtige opkomst van private lease in Nederland komen er ook leuke nieuwe mogelijkheden bij voor wie privé een auto wil leasen.

Dit artikel wordt  mede aangeboden door: www.privateleaseovernemen.nl

Een interessante ontwikkeling zijn de private lease occasions. Daarmee rijd je voor een vast all-in maandtarief een jonge occasion. Veelal tegen een scherper tarief en een korter durend contract dan wanneer je de eerste berijder bent van een auto. De auteur van deze website is zelf ook begonnen met een occasion private lease contract. Waarom? Enerzijds omdat hij geen zin had zich meteen vast te leggen voor een termijn van 60 maanden. Zonder privé lease ervaring wist hij immers nog niet of private lease iets voor hem was. Anderzijds omdat hij een auto van nog geen twee jaar oud en slechts 35.000 km op de teller nieuw en goed genoeg vond.

De auteur van deze site heeft zijn eerste prive lease occasion contract afgesloten bij mijndomeinauto. In zijn geval ging het om een contract van 10 maanden, met 10.000 km. Dat leek hem op het moment van afsluiten voldoende gezien hij in dezelfde plaatse werkte als hij woonde. De gemiddelde  private lease aanbieding elders gaat uit van 10.000 km per 12 maanden.

Maar… na een paar maanden kwam er zo maar een nieuwe werkgever op het pad van de auteur, en sindsdien loopt de vergoeding voor de extra gereden kilometers hard op. Gelukkig betreft het een contract voor slechts 10 maanden en wordt hierdoor de kilometervergoeding beperkt. Maar zijn les is wel, dat je vooraf niet weet hoeveel kilometers je daadwerkelijk per maand rijdt de komende X maanden. Wees dus niet te zuinig met je km-bundel (nu voor jou een gratis tip!). Maar ook dat het prettig is om een korte looptijd te hebben. En dat laatste is een voordeel van een privé een occasion leasen!

ps. Wil je tussentijds van je private lease contract af? Kijk dan snel op: www.privateleaseovernemen.nl